Doporučená, 2022

Redakce Choice

Jak Deauthorize Počítač v iTunes

Máte-li zařízení se systémem iOS, je pravděpodobné, že k přístupu k některému zakoupenému obsahu, jako je hudba, filmy a televizní pořady, používáte iTunes. Tento software, který je k dispozici pro počítače Mac i Windows, používá autorizační systém, aby se ujistil, že přístup k položkám, které jste si zakoupili v obchodě, je povolen pouze omezenému počtu počítačů. Proces je poměrně podobný způsobu, jakým DRM funguje, a Apple v současné době umožňuje autorizovat pouze 5 počítačů v daném čase. Pokud jste se v minulosti pokoušeli přistupovat k knihovně iTunes z více počítačů, je možné, že jste dosáhli limitu. Před autorizací a přístupem k zakoupenému obsahu na novém počítači budete proto muset deautorizovat jeden z počítačů, které právě nepoužíváte. Pokud vás to zajímá, podívejme se, jak deautorizovat počítač v iTunes:

Deauthorize One Computer v iTunes

Následující postup slouží pouze k deeautorizaci jednoho počítače a za tímto účelem se musíte přihlásit k tomuto konkrétnímu počítači. Až budete hotovi, postupujte podle níže uvedených kroků, abyste toho dosáhli v okamžiku:

  • Otevřete iTunes v počítači a klikněte na možnost Nastavení účtu umístěnou přímo pod posuvníkem hlasitosti. Nyní přejděte na „Autorizace“ .

  • Nyní klikněte na „Deauthorize This Computer“ a počkejte na vyskakovací okno.

  • Nyní budete požádáni o zadání svého ID a hesla Apple. Po dokončení klikněte na „Deauthorize“ a potvrďte a odeberte svůj počítač z autorizovaného seznamu.

Deauthorize All Computers v iTunes

Pokud máte v současné době přístup pouze k jednomu počítači, použijte následující postup pro odstranění všech nepřístupných autorizovaných počítačů bez nutnosti přihlášení k jednotlivým počítačům:

  • Otevřete iTunes na svém počítači a klikněte na "Account" nastavení umístěné přímo pod ovládacími prvky médií. Nyní klikněte na „Zobrazit můj účet“ . Po zobrazení výzvy se přihlaste pomocí svého Apple ID a hesla.

  • Přejdete na stránku Informace o účtu. Zde klikněte na možnost "Deauthorise All", která se nachází v dolní části souhrnu Apple ID.

  • Když budete vyzváni k potvrzení procesu, klikněte na „Deauthorize All“ (Deautorizovat vše), abyste odstranili každý jednotlivý počítač z autorizovaného seznamu.

Viz také: Jak nastavit a používat domácí sdílení iTunes

Připraven na Deauthorize počítače v iTunes?

Deautorizací počítače se zablokuje přístup k určitému zakoupenému obsahu z úložiště iTunes, jako je hudba, filmy a televizní pořady. Jakmile počítač zrušíte, nebude odstraněn žádný obsah, který máte v počítači. Místo toho bude stroj zablokován pouze v přístupu k chráněnému obsahu. Chcete-li získat přístup k veškerému obsahu, budete muset počítač autorizovat podobným způsobem. Doporučujeme, abyste počítač před prodejem zařízení iOS zredukovali nebo jej poslali k servisu. Takže, jste připraveni deautorizovat nepoužívané počítače, abyste se ujistili, že nepřekračujete limit? Dejte nám vědět, jak tento proces probíhal, a to jednoduchým vynecháním několika slov v části s poznámkami níže.

Top