Doporučená, 2021

Redakce Choice

Jak zakázat funkci Přichytit mapu v Snapchat

Snapchat je jednou z nejvíce inovativních společností. To neustále aktualizuje své aplikace, včetně nových funkcí, které jsme nikdy neviděli. Připadá mi to jako Snapchat zavádí novou funkci každý druhý týden. Jen pár dní zpět, Snapchat představil další funkci zvanou Snap Map. Hlavní myšlenkou této funkce je, že můžete vidět své přátele na interaktivní mapě a naopak. Kromě toho můžete vidět Snaps populárních událostí, jako jsou sportovní události, nejnovější zprávy a další dění po celém světě.

Podle slov Snapchatu byla tato funkce zavedena tak, aby lidé nejen viděli, co dělají jejich přátelé, ale také se k nim připojili, pokud chtějí. Ale teď je spousta lidí vyděšeno, což může zahrnovat i vás. Skutečnost, že vás někdo může vidět, kde se nacházíte, změní aplikaci na stalkerův ráj. No, ne úplně, funkce Snap Map je volitelná a můžete ji vypnout. Pokud máte tedy trochu obavy z toho, že sledujete, zde je návod, jak zakázat funkci Snap Map v aplikaci Snapchat v systémech Android a iOS:

Zakázat funkci Přichytit mapu přes nastavení Snapchat

1. Otevřete Nastavení Snap Map

Přístup k menu nastavení vaší mapy je velmi snadný. Když spustíte aplikaci, stačí stisknout v hledáčku fotoaparátu vstup do režimu Snap Map . Zatímco jste tam, můžete mapu přiblížit, abyste viděli, co je trend po celém světě. Pro přístup k nastavení klepněte na ikonu nastavení vpravo nahoře, jak je znázorněno na obrázku.

2. Vyberte, kdo může zobrazit vaši polohu

Na stránce Nastavení uchopení mapy můžete nastavit předvolby, kteří vás mohou na mapě vidět. Ve výchozím nastavení bude vybrána možnost „Moji přátelé“, což znamená, že se na mapě Snapchat uvidí všichni vaši přátelé Snapchat. Pokud chcete, můžete také vybrat, kteří přátelé budou mít přístup k vaší poloze. Chcete-li to provést, klepněte na možnost Vybrat přátele a vyberte přátele, se kterými chcete svou polohu sdílet .

Pokud nechcete nikomu umožnit přístup k vaší poloze, povolte režim Ghost . Nyní nikdo nebude mít přístup k vaší poloze a uvidí vás na mapě Snap.

Zakázání povolení polohy Snapchat

Výše uvedené kroky zajistí, že žádný z vašich přátel ani nikdo jiný nebude mít přístup k vaší poloze. To však nezastaví Snapchat v přístupu k datům o poloze. Pokud je vaše soukromí maximálním zájmem, musíte z interních nastavení telefonu zakázat oprávnění pro umístění, která byla udělena programu Snapchat. Ale pamatujte si, že poté, co to uděláte, nebudete moci použít ani jeden z geo-filtrů Snapchat.

Chcete-li tak učinit na Android, stačí jít do Nastavení-> Umístění-> Snapchat-> App oprávnění a zakázat přístup k umístění oprávnění.

Uživatelé iPhone by měli jít na stránku Nastavení a posouvat se dolů, dokud nenajdou Snapchat. Klepněte na něj a poté vyberte položku Umístění-> Nikdy . Je to tak snadné.

Zastavte se od zobrazení na mapě

Snapchat je nová funkce je v pohodě, ale vyrazil některé obavy o soukromí. Myslet si, že vás ostatní mohou sledovat v reálném čase, je trochu znepokojující. Naštěstí, Snapchat také zahrnoval nastavení, která vám pomohou spravovat vaše preference umístění. Takže se vám líbí tento nový Snapchat funkce a plán na jeho použití, nebo, bude to zakázat, jakmile se dostanete. Dejte nám vědět v komentáři níže.

Top