Doporučená, 2021

Redakce Choice

Facebook je opravdu zoufalý dělat Messenger příběhy práce

Od té doby, co Facebook (a je to sada aplikací) začal trhat Snapchat, společnost neustále přidává do svých aplikací funkci příběhů tak či onak. Tam je Facebook příběhy, tam jsou Instagram příběhy, a tam jsou příběhy v Facebook Messenger stejně (které se liší od Facebook příběhy, mimochodem).

Zatímco Instagram příběhy byly obrovský hit, a Facebook příběhy také získal trakci v průběhu času, já, pro jednoho, neviděli lidi pomocí Messenger "Můj den" funkce ... jako vůbec.

Facebook chce Messenger příběhy do práce ... Zoufale

Nová změna ve způsobu, jakým Facebook Messenger funguje, mě však nutí cítit se, že obří sociální média se dost zoufale snaží, aby příběhy fungovaly na programu Messenger, a to i v případě, že to znamená podvádět lidi, aby své obrázky zveřejňovali na webu „Můj den“.

Než vám řeknu, co se změnilo v programu Messenger, podívejme se rychle na způsob, jakým Messenger dříve pracoval.

Příběhy Messenger: Jak fungovaly

Facebook chtěl uživatelům usnadnit pořizování fotografií a videí pro sdílení ve službě Messenger nebo posílat příspěvky do svých příběhů programu Messenger, takže kdykoli jste klikli na obrázek s vestavěnou kamerou v programu Messenger, máte možnost přidat jej do složky „Vaše Den 'na rozdíl od množství anotací, samolepek a scribbling možnosti aplikace ukázala.

Poté můžete klepnutím na tlačítko se šipkou vybrat osoby, s nimiž chcete fotografii nebo video sdílet, a to bylo vše.

Příběhy Messenger: Jak fungují nyní

Pokud však klepnutím na možnost přidat fotku do svého dne nezvolíte a rozhodnete se pokračovat a sdílet ji v soukromých zprávách s přítelem nebo kontaktem na Facebooku, Messenger zkontroluje políčko vedle položky Můj den. ve výchozím nastavení - něco, na co se mnoho uživatelů nebude dívat při výběru kontaktů, s nimiž sdílejí svá média; nebo alespoň to je to, co Facebook doufá.

Takže, co je to za problém?

Jsem si jistý, že alespoň někteří z vás se zajímají, proč je to problém, který Messenger ve výchozím nastavení vybírá ke sdílení na 'Můj den'. Koneckonců, není to tak, že není možné zrušit zaškrtnutí této možnosti a nesdílet fotku nebo video s příběhy programu Messenger, že? Dobře, ale stále je tu spousta špatných.

V první řadě, kde se uživatel rozhodne sdílet své zprávy, fotografie a videa, by měl být zcela volbou uživatele (zvolte, zda se jedná o provozní slovo zde), a s touto novou věcí, kterou Messenger provádí, možnost sdílení médií s příběhy služby Messenger přepnul z funkce opt-in na funkci opt-out . Nikdo nemá rád opt-out funkce, pokud jde o soukromí.

Za druhé, a možná něco, co bude slušný počet lidí padat za kořist, je skutečnost, že jsou zvyklí na to, že si jednoduše vyberou kontakty, které chtějí sdílet své fotografie a videa, a zasílají je. Většina lidí pravděpodobně zkontroluje, zda si vybrali správný kontakt, ale někteří lidé možná ne, a skončí sdílení fotografií a videí nejen s kontakty, které si vybrali, ale také s celým seznamem kontaktů, s laskavým svolením Funkce „Můj den“ programu Messenger.

Co můžeš udělat?

Co tedy můžete dělat, opravdu? Není to tak, že se můžete dostat z Messenger. Je pravděpodobné, že většina vašich kontaktů používá Messenger ke komunikaci. Pokud ne, dobře, dostat z Messenger je určitě jednou z možností pro vás ... extrémní možnost, ano, ale možnost nicméně.

Ve více, méně agresivních možnostech můžete udělat následující dvě věci:

  • Při každém pořízení snímku nebo videa zrušte zaškrtnutí políčka vedle položky „Můj den“ . To by však mohlo být pokaždé příliš složité, zejména pokud tuto funkci používáte hodně.
  • Otevřete podproces Messenger s kontaktem, kterému chcete odeslat obrázek, a pomocí fotoaparátu z nitra zprávy pořídíte snímek. Tímto způsobem se vaše fotografie nesdílí s „Můj den“. Opět se jedná o problém, pokud chcete sdílet stejnou fotku s partou lidí.

Pokud chcete, aby byla jedna metoda spolehlivá, postupujte podle následujících kroků:

  • Klepněte na tlačítko Nastavení vedle položky „Můj den“ a klepněte na položku Vlastní.

  • Zobrazí se seznam kontaktů na Facebooku. Nevyberte žádnou z nich a klepněte na tlačítko Zpět. Facebook vám ukáže varování, že „ Váš den nebude nikdo schopen vidět. “Klepněte na OK a je to.

Nyní můžete nechat Messenger sdílet tyto obrázky a videa do „Můj den“, protože nikdo nemá přístup k prohlížení vašich příběhů programu Messenger.

Top