Doporučená, 2021

Redakce Choice

Jak odstranit aktivitu objektivu Google (Průvodce)

Objektiv Google Lens je jednou z nejlepších nových funkcí dvou nejnovějších smartphonů Pixel, a přestože je dosud exkluzivní pro řadu Pixel, můžete tuto funkci neoficiálně povolit i na zařízeních jiných výrobců než Pixel. To může být velký malý nástroj pro reverzní vyhledávání obrázků, ale pokud máte 'Web & App Aktivita' zapnuta v nastavení účtu Google, budou všechny vaše vyhledávání zaznamenány a uloženy vyhledávačem na svých serverech pod vaším jménem. Pokud se vám tato myšlenka stane nepříjemnou, zde je popsáno, jak můžete ze svého účtu Google odstranit aktivitu služby Google Lens:

Jak odstranit historii vyhledávání Google Lens

  • Nejprve se přihlaste do svého účtu Google v počítači a přejděte na tento odkaz a zkontrolujte aktivitu služby Google Lens .

  • Nyní klikněte na tlačítko menu (tři tečky) na kartě, kterou chcete smazat, a klepněte na tlačítko „Smazat“ . A je to! Úspěšně jste smazali položku vyhledávání Google Lens, kterou nechcete na časové ose.

  • I když výše popsaná metoda odstraní jednotlivá vyhledávání, bylo by obtížné a časově náročné odstranit celou historii vyhledávání tímto způsobem. K tomu musíte kliknout na možnost 'Zobrazit položky' v levé horní části obrazovky.

  • Jakmile tam budete, klikněte na „Odstranit aktivitu“ podle obrázku níže.

  • Na následující obrazovce vyberte data a produkt (v tomto případě Google Lens), jehož historii vyhledávání chcete odstranit, a klikněte na tlačítko Smazat .

  • Klikněte na několik potvrzovacích vyskakovacích oken, která se vám zobrazí v této fázi, a jakmile budete s tím vším spolupracovat, zobrazí se zpráva, že činnost Google Lens byla pro zvolené období smazána .

A je to! Je to opravdu tak snadné odstranit aktivitu Google Lens. V případě, že chcete smazat celou historii Google, můžete tak učinit také výběrem vhodných možností z rozbalovací nabídky v poslední fázi.

Smazat protokoly aktivity Google Lens pro zachování soukromí

Objektiv Google Lens je skvělá funkce, kterou máte na svém smartphonu, ale pokud nejste spokojeni s ukládáním celé historie vyhledávání obrázků do Googlu, můžete je vždy odstranit podle výše uvedených jednoduchých kroků. Můžete také smazat všechny své aktivity hlasového vyhledávání Google podle tohoto podrobného průvodce, ale nezapomeňte, že vymazání historie vyhledávání ve skutečnosti neodstraní vyhledávání ze serverů Google; budou vymazána pouze metadata, která lze identifikovat, a tím dojde k odpojení vašeho účtu od těchto vyhledávání.

Top