Doporučená, 2021

Redakce Choice

Jak přivést zpět Sync "Zatímco nabíjení pouze" Option V Google Fotografie

Google Photos je pravděpodobně moje nejpoužívanější aplikace Google po Gmailu. Ve skutečnosti je to jedna z mých nejoblíbenějších aplikací, které Google nabízí. Google Photos učinil můj život relativně snadnějším. Všechny fotografie pořízené v zařízení Android jsou automaticky synchronizovány ve všech zařízeních. Aplikace je dost chytrá na to, aby automaticky roztříděla všechny mé fotografie a nejlepší je, že umožňuje snadnější sdílení fotografií. Dokonce můžu sdílet celá alba s rodinou nebo přáteli a budou moci vidět fotografie ve vysoké kvalitě. Neexistuje žádná znatelná komprese, která se děje na jiných aplikacích (WhatsApp). Také nemusím používat více aplikací, všechny moje organizace, zálohování a sdílení je zpracována pouze jednou aplikací. Přidat, že k tomu, že mám 15 GB volného úložiště, jsem šťastný. V nedávných aktualizacích však společnost Google odstranila jednu funkci ze své aplikace Fotografie, tj. Možnost synchronizace pouze při nabíjení.

Chápu, že to není funkce ztratit spát přes, nicméně, jsem opravdu miloval, protože jsem nemusel bát o ztrátě na mém smartphonu, zatímco aplikace Photos je nahrávání obrázků na pozadí. Pokud jste někdo, kdo je také chybí tuto funkci, tento článek je o uvedení, že zpět.

Poznámka: Tuto funkci jsem testoval na Nexus 5X (Android Nougat) a Google Pixel (Android Oreo) a zdá se, že tato funkce funguje na obou.

Přenést zpět synchronizaci pouze při nabíjení

Jak již bylo zmíněno dříve, budete potřebovat zakořeněné zařízení, aby tato metoda fungovala. Je to proto, že budeme upravovat soubor umístěný v adresáři „ /data directory “, který je nepřístupný na nezařazených zařízeních.

1. Nejprve budete potřebovat průzkumník souborů, který vám umožní přístup ke kořenovému adresáři smartphonu. Líbí se mi „Solid Explorer“ (bezplatná zkušební verze / nákupy v aplikaci) a používali jste to samé pro tento kurz. Tuto aplikaci si můžete stáhnout z obchodu Play kliknutím na daný odkaz.

2. Nyní spusťte aplikaci a přejděte do následujícího adresáře „ /data/data/com.google.android.apps.photos/shared\_prefs “. Chcete-li to provést, nejprve klepněte na nabídku hamburger a potom klepněte na položku „Root“ .

3. Klepněte na tlačítko Hledat a vyhledejte „fotografie“ . Nyní klepněte na „ com.google.android.apps.photo “ a potom klepněte na “ shared_prefs ”.

4. V textovém editoru otevřete soubor „ photos.backup.backup_prefs.xml “.

5. Nyní vyhledejte text, který říká „ name='backup_prefs_only_when_charging"value='false'/> 'a změňte hodnotu z„ false “na„ true “a poté stiskněte Save.

6. Zavřete aplikaci Solid Explorer a přejděte na Nastavení-> Aplikace- > Fotografie a klepněte na „Vynutit zastavení“ a znovu spusťte aplikaci Fotky Google.

7. Nyní zjistíte, že možnost „Sync while charge only“ se vrátila a je ve výchozím nastavení povolena. Chcete-li potvrdit, spusťte aplikaci Google Photos a přejděte na Nastavení-> Zálohovat a synchronizovat a přejděte dolů a najděte možnost „Pouze při nabíjení“ .

Povolit synchronizaci pouze při nabíjení ve službě Google Photos

Jak jsem zmínil na začátku, nejedná se o značku, ani o prvek, ale o něco, co je vhodné, pokud existuje. I bez ní budou fotografie Google podle mého názoru stále nejlepší aplikací pro zálohování a sdílení fotografií. Cítíš to stejné? Ráda bych věděla, jak se na téma podílíte. Zrušte své myšlenky v komentáři níže a dejte nám vědět své oblíbené správy fotografií a záložní nástroj, který používáte.

Tento tutoriál byl poprvé publikován v XDA Developers. Vyzkoušeli jsme to a funguje to bez problémů.

Top